Külliki Järvila - "Minu punkt"

Alustame 2021 näituseprogrammi helge ja muinasjutulise graafikanäitusega.
Külliki Järvila "Minu punkt" on kaunis rännak kunstniku siseilmas.

Punkt, punkti järel punkt – joon, joone järel – pind, pinna järel – ruum. Ruumis aeg ja lugu. Minu lugu, minu maailm, minu graafika. Kogu maailm saab alguse punktist. Kuidas see punkt liigub, oleneb jõust, mis talle mõjub. Minu punkt liigub ringi minu loodud maailmas. Seal on palju tegelasi, kes kannavad minu hinge peegeldusi. Lõvitaltsutaja peab esmalt taltsutama looma oma sisemusese, alles siis saab ta ohjata kogu maailma. Pärlipeitja peidab oma hingepärlit seni, kuni leiab sellele väärilise hoidja. Liblikapüüdja unistab lendamisest õnnetiivul. Unehoidja kaitseb kallima õigust olla armastatud ja samas vaba oma tegemistes. Armastuse lill on taim iga inimese hinges. See lill kasvab just niipalju, kui tal lubatakse kasvada. Sinilind on tegelane Maurice Maeterlincki muinasjutust, kes on lennanud ka minu maailma. Arvatakse, et see, kes leiab Sinilinnu, saab õnnelikuks. Kuid õnn on iga inimese jaoks erinev. Õnne leidmine võiks alata punktist, ideest, mis areneb jooneks, edasi pinnaks ja ruumiks. Ruum oleks avatud, et Sinilind vabalt ringi lendaks ja nagu ütleb Maurice Maeterlinck oma muinasjutus: „Väärida Sinilinnu leidmist on just niisama hea kui teda leida.”
Minu punkt on minu graafika ja ma soovin seda kõigiga jagada.Eelmine
Krsiti Neider - "Lõiked"
Järgmine
Aino Bach ja Kaija Kesa - "Liblikapüüdja" 

Vastused puuduvad

Email again: